Nowe artykuły

sobota, 11 marca 2017

Wino z nasion kozieradki

Przepis na wino z kozieradki
Wino z nasion kozieradki, rewelacyjnie działa na trawienie.

Składniki:
100 g nasion kozieradki
1 l wina gronowego białego wytrawnego
100 ml spirytusu 96 %
50 ml miodu pszczelego płynnego

Wykonanie:
Nasiona kozieradki zemleć albo utłuc, ( aby były sproszkowane). Włożyć bo butelki lub słoja zalać 1 litrem wina gronowego i 100 ml spirytusu, szczelnie zamknąć. Odstawić na 14 dni. Po tym przefiltrować. Do maceratu dodać miód pszczeli dokładnie wymieszać i rozlać do butelek, zakorkować.

Działanie:
Wino z kozieradka zwiększa wytwarzanie soku trzustkowego, bardzo skutecznie pobudza trawienie, działa też wzmacniająco i odżywczo dzięki zawartości witaminy PP i soli mineralnych.

Dawkowanie:
Wino pić 2 razy dziennie podczas posiłku po 25 ml.

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Zioła dobre na wszystko.