Nowe artykuły

niedziela, 12 marca 2017

Wino z piołunu

Wino z bylicy piołunu wpływa korzystnie na trzustkę i pobudza wydzielanie soków trawiennych.

Składniki :
5 łyżek ziela bylicy
1/2 szklanki alkoholu 40 % zrobionego ze spirytusu i przegotowanej wody
1 l białego gronowego wina

Wykonanie:
5 łyżek ziela bylicy rozdrobnić i zalać 1/2 szklanki alkoholu 40 % zrobionego ze spirytusu szczelnie zamknąć i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie dodać 1 litr wina białego gronowego i ponownie odstawić na 24 godziny. Po tym czasie przecedzić i rozlać do butelek, zakorkować.

Działanie:
Nalewkę z bylicy można stosować na zwiększenie wydzielania soków trawiennych i żółci, oraz na pobudzenie pracy trzustki.

Dawkowanie:
Nalewkę pić 3 razy dziennie po jednej łyżeczce od herbaty, 30 minut przed posiłkami.

Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Zioła dobre na wszystko.