Składniki:
20 g bazylii
10 g oregano (lebiodka pospolita )
20 g kłącza tataraku
20 g ziela dziurawca
20 g mięty pieprzowej
10 g kolendry
10 g rumianku
10 g krwawnika pospolitego
1 litr wina gronowego białego wytrawnego
100 ml spirytusu 96 %
Wykonanie:
Do naczynia włożyć rozdrobnione zioła : 20 g bazylii, 10 g oregano, 20 g kłącza tataraku, 20 g ziela dziurawca, 20 g mięty pieprzowej, 10 g kolendry, 10 g rumianku, 10 g krwawnika pospolitego, wszystkie składniki zalać 1 litrem wina gronowego wytrawnego i 100 ml spirytusu 96 %, naczynie zamknąć i macerować przez 14 dni. Po tym czasie wino przefiltrować i rozlać do butelek.
Działanie:
Wino ziołowe na trawienie jak sama nazwa mówi należy stosować na poprawienie trawienia.
Dawkowanie:
Wino ziołowe pic 2 – 3 razy dziennie po posiłkach po 25 ml.
Prześlij komentarz