po 5 g suszonych ziół: kory wiązu, kłącza rabarbaru, korzenia łopianu, liści szczawiu polnego,
0,5 litra 70 % wódki zrobionej ze spirytusu i przegotowanej wody
1 litr czerwonego wytrawnego gronowego wina
Wykonanie:
Do szklanego słoja wsypać po 5 g rozdrobnionych suszonych ziół: kory wiązu, kłącza rabarbaru, korzenia łopianu, liści szczawiu polnego.
Zalać 0,5 litrem wódki 70 % zrobionej ze spirytusu.
Słój szczelnie zamknąć i i odstawić na jeden miesiąc w ciepłe miejsce. Po tym czasie przefiltrować , dodać 1 litr czerwonego wytrawnego wina gronowego.
Zamknąć szczelnie i odstawić na tydzień w ciepłe miejsce. Ponownie przefiltrować, i rozlać do butelek, zakorkować.
Działanie:
Nalewka wywołuje i wzmacnia siły obronne organizmu.
Usuwa z organizmu rzeczy niepotrzebne: toksyny, grzyby, bakterie, jednocześnie regulując proces trawienia. Pomocna jest w leczeniu chorób krążenia, cukrzycy, astmie, stwardnieniu rozsianym. Wskazana jako środek zmniejszający rozrost komórek nowotworowych.
Dawkowanie:
Nalewkę pić raz dziennie wieczorem po jednej łyżce stołowej. Można rozcieńczyć niewielką ilością ciepłej wody.
Prześlij komentarz